Landgoed Verhildersum

Landgoed Verhildersum

Op het landgoed Verhildersum zullen verschillende optredens te zien zijn tijdens de gezellige streekmarkt tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Vrouwenshantykoor De Waddenwichter viert dit jaar haar 25 jarig bestaan. Het koor bestaat uit 45 leden die uit alle delen van de gemeente Het Hogeland komen. Elke donderdagochtend oefenen zij in het dorpshuis te Pieterburen. Zij zingen liedjes over de zee, de zeeman, zijn schip, maar vooral ook over de vrouwen thuis, liefde en heimwee. Zij treden dikwijls op, de laatste tijd vooral in verzorgingshuizen. Tijdens de afgelopen 25 jaar hebben ze vaak meegedaan aan festivals in binnen- en buitenland. Vooral in Duitsland zag men hen graag komen. Zij brachten vreugde en vrolijkheid tijdens de vele shantyfestivals waar vooral mannenkoren optraden. Zo zeilden ze driemaal mee tijdens het Ostseefestival en reisden ze ook naar Noorwegen. Er wordt drie- en vierstemmig gezongen. Ook kerstoptredens worden door hen verzorgd. Kortom de Waddenwichter laten hun stem graag overal horen. Dit onder de bezielende leiding van Harma Haaima-Weber die al vanaf de oprichting van het koor aanwezig is. Op dit moment wordt er geoefend op verschillende liedjes van Ede Staal. Een aantal van deze liedjes hadden zij al eerder in hun repertoire. Zij kijken uit naar en verheugen zich op hun optreden tijdens het Ede Staalfestval op 16 september a.s. in Leens.

Vrouwenshantykoor De Waddenwichter

De Christelijke muziekverenging ‘Wilhelmina’ is een 3e divisie orkest en wij bestaan uit een groep enthousiaste muzikanten. Ook al bestaan we al sinds 1932, we zijn (en voelen ons) een jong orkest. Zoals jullie straks kunnen zien, bestaat uit ons orkest uit vele jeugdige leden.   Elke dinsdagavond repeteren wij onder leiding van onze zwaaibaas, Henk Smit. Tijdens de repetities wordt er veel geleerd en gelachen. Plezier en motivatie staat bij ons voorop. Afgelopen april hebben wij deelgenomen aan de Openbare Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Wij  hebben hier een mooie tweede plek bemachtigd. De muziek die we spelen is zeer gevarieerd; van licht klassiek tot moderne popmuziek. Ook tijden het Ede Staal muziekfestival zullen wij het publiek trakteren op een gevarieerd programma. 

Muziekvereniging Wilhelmina

Locatie

Landgoed Verhildersum Leens
Wierde 40, 9965 TB  Leens (Groningen)

Scroll to top