fbpx

De stichting

Over het festival

Het Festival wordt georganiseerd door Stichting Ede Staal Muziek Festival. De stichting is voortgekomen uit een initiatief van de Samenwerkende Verenigingen Leens (SVL).

De organisatie

De organisatie van het evenement is in handen van Stichting Ede Staal Muziek Festival. Het bestuur van de organisatie bestaat uit drie personen en komt voort uit het initiatief van de Samenwerkende Verenigingen Leens (SVL). De organisatie wil het festival eens in de drie jaar organiseren in Leens.

Doel festival

De organisatie wil met het Ede Staal Muziek Festival de muziek van getogen Leenster Ede Staal blijvend onder de aandacht brengen. Ede Staal is een van de grootste Groninger muzikanten aller tijden. Veel van zijn nummers worden gezongen door Groninger artiesten, de warmte waarmee de nummers door Ede Staal gebracht werden is echter moeilijk te kopieren. De deelnemende artiesten aan het festival zullen een aantal nummers van Ede Staal vertolken op een manier die het beste past bij de artiesten. Er is een vrij toegankelijk middagprogramma waaraan lokale en regionale artiesten en koren hun medewerking verlenen. Het avondprogramma wordt gevuld met een viertal bekende Groninger artiesten. De organisatie hoopt met het festival een groot aantal liefhebbers van de muziek van Ede Staal te bereiken en hiermee een bijdrage te leveren aan het uitdragen van zijn muziek.

Foto van opbouw van editie 2016 in Sporthal Leens.

Scroll to top