Dagprogramma

Gratis dagprogramma voor iedereen

Een héle dag Ede

Op zaterdag 16 september 2023 wordt door verschillende artiesten muziek van Ede Staal gespeeld, aangevuld met een beperkt aantal nummers uit het eigen repertoire. Door de grote variatie wordt Ede op verschillende manieren vertolkt. Van solist tot koor, van band tot organist.

Informatie parkeren

Parkeren kunt u bij Welgelegen en op diverse parkeerplekken in het dorp. Wanneer de reguliere parkeerplaatsen vol zijn kan gebruik gemaakt worden van een parkeerplaats op de Achtervalge (volg borden P). Volg hiervoor de instructies van de verkeersregelaars.

Muziektempel

Van 15.30 tot 19.00 uur

De muziektempel staat in de kern van Leens. Op deze locatie kunt u luisten naar muziek van Stroatklinkers en VrijJazzie

Op deze locatie is een eetplein ingericht waar u iets kunt eten en drinken

Landgoed Verhildersum

Van 13.00 tot 16.00 uur

Bij Borg Verhildersum zullen verschillende optredens te zien zijn tijdens de gezellige streekmarkt tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De optredens op deze locatie worden verzorgd door het koor De Waddenwichter en Muziekvereniging Wilhelmina.

Zonnehuis

Van 14.00 tot 17.00 uur

Op de daktuin van het moderne zorgcentrum “Zonnehuis De Marne” aan de Brouwerij 1, zijn er optredens van het het Altokwartet en het Ainrommer Shantykoor”.

Landgoed Verhildersum

Van 10.30 tot 17.00 uur

In museumboerderij Welgelegen kunt een een virtual reality beleving ervaren (Mien Grunn) over Ede Staal die loopt van 1 april tot 1 oktober 2023.

Ga naar website Expositie Mien Grunn (u verlaat deze website).

Petruskerk

Van 13.30 tot 16.30 uur

In de Middeleeuwse, sfeervolle Petruskerk aan de Zr. Westerhofstraat worden  optredens gegeven door HIlda Rodenboog (op het Hinszorgel), singer-songwriter Josien Bakker en het Kwartet Ede Aans met orgelbegeleiding van Peter Siebesma.

Bibliotheek

Van 13.30 tot 16.30 uur

In de moderne Bibliotheek in het voormalige gemeentehuis in Leens wordt door Franke Koksma een korte lezing gehouden over enkele teksten van Ede Staal. Een uitgebreide versie hiervan is gepubliceerd in het tijdschrift voor Groninger taal en cultuur, Toal en Taiken. Ook Jasper Staal, de zoon van Ede, is aanwezig en presenteert en signeert zijn zijn boek, Din blift allein dherinnering.

In de bibliotheek zijn originele beelden van Ede en zijn muziek te zien. Ook is er een film van Ede Staal te zien die grotendeels zelf door Ede is gefilmd.

Scroll to top