Petruskerk

Petruskerk

In de Middeleeuwse, sfeervolle Petruskerk aan de Zr. Westerhofstraat zijn drie verschillende optredens te beluisteren in een mooi programma van 13.30 uur tot 17.30 uur.

Vrouwenkoor Pro Musica heeft 16 leden, afkomstig uit verschillende dorpen van de gemeente Het Hogeland. De dames staan o.l.v. dirigent John Schreurs en nemen regelmatig deel aan verschillende concoursen en festivals. Hun repertoire komt uit het klassieke genre, maar nu laten de vrouwen ook horen hoe Ede Staal klinkt als hij driestemmig door hen wordt vertolkt.

Vrouwenkoor Pro Musica in 2016 tijdens het ESMF.


Martin Korthuis en Eddo Pol
vormen een bekend singer-songwritersduo van prachtige Groningse liedjes, die voor het eerst in 2017 op CD met de titel “Nij” werden uitgebracht.

Het is geweldig om dit duo, waarbij vooral Martin zingt en Eddo virtuoos gitaar speelt, samen Ede Staal te horen uitvoeren, helemaal passend bij hun eigen genre.

Martin Korthuis en Eddo Pol

De bekende musicus, componist en organist Peter Siebesma heeft in 2018 improvisaties van elf liedjes van Ede Staal op negen verschillende Noord-Groningse kerkorgels gespeeld en op cd uitgebracht met de titel   ‘t Wordt altied wel weer licht. Hij vertolkt het repertoire van Ede op een sublieme manier en laat daarmee een andere kant van het orgel zien dan de religieuze. De naaste familie van Ede Staal was zeer ontroerd en verrast door de prachtige cd. Siebesma zal tijdens het festival zijn improvisaties laten horen op het prachtige Hinszorgel van de Petruskerk. Er wordt verteld dat Ede wel eens met zijn opa meeging naar de kerk om naar dat orgel te luisteren. Siebesma en Ede groeiden vlak bij elkaar op in Kruisweg en Leens. Het lied “Het Hoogelaand ” sprak Siebesma daarom erg aan, hij heeft er zelfs een boek over geschreven met de titel De weg van Lains noar Klooster, een verhalenbundel over het Groningse dorpsleven van de jaren 1950/60.

 

Peter Breukink (rechts) neemt het eerste exemplaar van t Wordt altied wel weer licht in ontvangst van musicus Peter Siebesma. foto Duncan Wijting

Locatie

Zuster A. Westerhofstraat 8, 9965 PJ Leens

Tijden optredens

Scroll to top