Marlene Bakker

Marlene is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar prachtige stem en eigen werk bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.  

Marlene’s debuutalbum RAIF is landelijk inmiddels al veelgeprezen en ontving een vijfsterren recensie in het DvhN en lovende recensies in onder andere Heaven Popmagazine en de MusicMaker. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. Voor de single Waarkhanden ontving Marlene de Bosklopper Bokaal voor beste Groningstalige single van 2017. De single ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Begin dit jaar won Marlene de Streektaalprijs voor haar album RAIF en speelde ze op Noorderslag daarnaast tourde ze als support act mee met Daniël Lohues’ clubtour.

Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

” Wat is dit níét normaal mooi..!” (Daniël Lohues)

“Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!” (Nynke Laverman)

“Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.” (3voor12Groningen)

“Het dialect van Bakker is een compleet andere, bijna mythische taal. Het publiek is vanavond vanaf de eerste noot dan ook gelijk muisstil.” (Live recensie Eindhoven Rockcity)

“Haar zoete stem weet je op filmische wijze mee te nemen op een reis door het Grunningse platteland. Bakker weet namelijk op de een of andere manier van elk nummer een soort schilderij te maken, waarbij de band een perfect wit palet vormt en zij vervolgens met elke zin meer kleur geeft.” (Live recensie 3voor12)

“Ze betovert en krijgt het voor elkaar om met een voor vele vreemde taal een intieme show neer te zetten.” (Live recensie OOR)

“Het Gronings van Bakker is melancholisch mooi en het geeft haar liedjes een mysterieus laagje. Ze ontroert stevig met beeldende, droef-poëtische liedjes, zoals het prachtige Waarkhanden.” (Live recensie The Daily Indie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top