De Stroatklinkers!


Het was 1990 toen Bob Heidema met een paar muzikale maten een liedje voor radio Noord maakte. Hét begin van veel mooie, Engels- en Groningstalige nummers. Door de jaren heen ontwikkelde de groep zich tot een band die niet meer weg te denken is uit de Noordelijke muziek scene, daarnaast zijn ze graag geziene gasten in het buitenland. Overal waar de mannen optreden, zowel in de kroeg, op een festival of in het theater, voor een groot of klein publiek, het is altijd enorm gezellig.
Bob Heidema zang/gitaar, Harry Jansen mandolin/fiddle/zang, Henk Bloupot accordeon/mondharmonica/zang, Adrian Farmer 5str.banjo/dobro/gitaar/zang en Bert Veldkamp bas/zang, vormen samen de muzikanten van deze levendige en veelzijdige band. Inmiddels zo’n 30 jaar en 7 cd’s verder en nog “still going strong”. Kom genieten van de virtuositeit in hun bluegrass, de folkmuziek én de humor van de mannen van de Stroatklinkers!

Eén van de meest succesvolste cd’s van de Stroatklinkers is “Knap Stoaltje” waarop liedjes van Ede Staal op hun typerende wijze te horen zijn. Nog altijd hebben de Stroatklinkers veel nummers van Ede op hun repertoire staan. Bijzonder is dat Bob en Henk als één van de weinigen nog samen hebben gespeeld met Ede. Die passie voor de muziek van Ede is nooit over gegaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top